Nicol Heijmans is bij CoreTalents voorzitter van de onderwijsgroep, voorzitter van de Adviesraad en trainer.

Studiekeuzebegeleiding

In het Nederlandse onderwijs kijken we naar mijn smaak te veel naar de schoolresultaten met alle gevolgen van dien:

  • te weinig oog hebben voor talent
  • (hoog)begaafdheid niet herkennen
  • (hoog)begaafdheid niet benutten
  • faalangst
  • schoolpijn

Hierdoor kun je met veel talent een laag zelfbeeld ontwikkelen, moedeloos worden en bij de pakken gaan neerzitten. Om dan een juiste en passende profielkeuze en/of studiekeuze te maken is moeilijk.

Ik zet me met hart en ziel voor je in om een reëel zelfbeeld te krijgen, zodat jij zelf ook weer gaat zien wat voor een bijzonder talent je bent!

KernTalentenanalyse

Ik neem een KernTalentenanalyse af. Ik ga op zoek naar jouw AARD, je POTENTIEEL en je INTRINSIEKE MOTIVATIE. Voorwaarde is dat je minstens 14 jaar oud bent. Een KernTalentenanalyse is een geweldige ondersteuning voor onderstaande zaken. Belangrijk is dat jij kiest, ik ondersteun je daarbij.

KernTalenten op school

In het onderwijs is de KernTalentenmethodiek een noodzakelijk uitgangspunt is voor een kwaliteitsvol, effectief, loopbaanbeleid en een kwaliteitsvolle teamwerking. De methodiek is een belangrijke facilitator en energie gevende factor voor de vele vernieuwings-en veranderingsprocessen die in het onderwijs blijven plaats vinden.

Indien dit schoolbreed ingezet wordt, directie, team en leerlingen ondergaan een analyse, zal er zonder waardeoordeel en met respect met elkaar omgegaan worden. Er is een mogelijkheid om medewerkers van de school op te laten leiden tot KernTalentenanalist of door een externe KernTalentenanalist analyses op school uit te laten voeren.

Studiekeuze

Sta je op het punt om een vervolgstudie te moeten kiezen? Vraag je je af welke richting op te gaan en wat bij je past? De studiekeuze wordt makkelijker met behulp van een KernTalentenanalyse. Hieruit komt duidelijk naar voren waar jij energie van krijgt en wat je te veel energie kost. Je kunt van daaruit divergeren naar een studie die bij jou past en voorkomt Trail & Error. De juiste studiekeuze is namelijk een investering in de toekomst.

Profielkeuze

Je bent jong en je moet al een profielkeuze maken. Wat gaat het worden? Alleen maar kijken naar je goede resultaten of wat docenten je aanraden? Met een KernTalentenanalyse krijg je zicht op je sterke kanten en valkuilen, zodat je je profiel wel overwogen kunt kiezen. Je profiel is namelijk een aanzet om later de juiste studie te kunnen kiezen.

Studievaardigheden

Gaat studeren niet als vanzelf? Loop je vast? Word je moedeloos van het eindeloos studeren met niet de gewenste resultaten? Maar je hebt geen idee hoe het anders moet dan help ik je graag met mijn jarenlange ervaring om samen met jou op zoek te gaan naar de juiste studievaardigheden die bij jou passen. Met als uiteindelijk doel dat je deze manier van studeren eigen maakt.

Burn out & Bore out op school

Dat noemen we schoolpijn. Ben je vaak uitgeput aan het einde van je schooldag? Ga je met buikpijn naar school of lukt het zelfs niet meer om naar school te gaan? Met een KernTalentenanalyse krijg je antwoord waarom je je zo voelt. Ik begeleid je vervolgens bij de volgende stappen, zodat je weer energie krijgt en je zelfbeeld positief verandert.

Nicol Heijmans is erkend KernTalentenanalist en heeft haar diploma behaald bij Coretalents met als resultaat: geslaagd met grote onderscheiding. Intussen heeft zij bij CoreTalents de Masterclasses KernTalenten en competenties m.b.t. teams, individuele coaching, gaming en complexe combinaties gevolgd en succesvol afgesloten.

Tevens is zij medeoprichter van Stichting SocratOss: een initiatief tot een bovenschools plusklas met een doorgaande leerlijn naar het voortgezet onderwijs voor hoogbegaafden.

logo Coretalents logo Socratoss

KernTalentenanalyse levert je

  • Direct meer inzicht in je talenten
  • Betere beslissingen nemen
  • Grip op je toekomst
  • Blauwdruk van je persoonlijkheid
  • Brengt geluk in je leven

Recensie

Jongen, 17 jaar, 5 VWO, hoogbegaafd

De KernTalentenanalyse bij Nicol heb ik ervaren als een eye-opener: duidelijk in beeld gekregen wat ik nou eigenlijk wél kan. In de tijd voor het onderzoek worstelde ik daar nogal mee. Ik heb uiteindelijk verrassend veel van mezelf herkend, maar ook over mezelf geleerd, wat mij enorm heeft geholpen met het maken van een juiste studiekeuze. Aan de hand van het in beeld hebben van mijn sterke KernTalenten was het voor mij makkelijker de juiste studie te kiezen. En toch is het zo dat ik die keuze helemaal zelf heb gemaakt. Nicol deed dat niet voor mij. Ze hielp en gaf mij richting, vanuit mijn KernTalentenanalyse, naar een studie die bij me past. En ik heb er zin in.