Studeren op basis van je sterke KernTalenten

Studiekeuze

Sta je op het punt om een vervolgstudie te moeten kiezen? Vraag je je af welke richting op te gaan en wat bij je past? De studiekeuze wordt makkelijker met behulp van een KernTalentenanalyse. Hieruit komt duidelijk naar voren waar jij energie van krijgt en wat je te veel energie kost. Je kunt van daaruit divergeren naar een studie die bij jou past en voorkomt Trail & Error. De juiste studiekeuze is namelijk een investering in de toekomst.

Profielkeuze

Je bent jong en je moet al een profielkeuze maken. Wat gaat het worden? Alleen maar kijken naar je goede resultaten of wat docenten en ouders je aanraden? Met een KernTalentenanalyse krijg je zicht op je sterke kanten en valkuilen, zodat je je profiel wel overwogen kunt kiezen. Je profiel is namelijk een aanzet om later de juiste studie te kunnen kiezen.

Studievaardigheden

Gaat studeren niet als vanzelf? Loop je vast? Word je moedeloos van het eindeloos studeren met niet de gewenste resultaten? Maar je hebt geen idee hoe het anders moet dan help ik je graag met mijn jarenlange ervaring om samen met jou op zoek te gaan naar de juiste studievaardigheden die bij jou passen. Uitgaande van jouw KernTalenten. Met als uiteindelijk doel dat je deze manier van studeren eigen maakt.

Burn out & Bore out op school

Dat noemen we schoolpijn. Ben je vaak uitgeput aan het einde van je schooldag? Ga je met buikpijn naar school of lukt het zelfs niet meer om naar school te gaan? Met een KernTalentenanalyse vind je vele antwoorden. Ik begeleid je vervolgens bij de volgende stappen, zodat je weer meer energie krijgt en je zelfbeeld positief verandert.

Hoogbegaafdheid

Sinds 2004 zet ik me met volle overtuiging in voor (hoogbegaafde) kinderen en jongeren in het onderwijs. Met deze ervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen en jongeren, moeder van 3 hoogbegaafde kinderen en zelf hoogbegaafd, weet ik als geen ander dat het zijnsluik van hoogbegaafden enorm van invloed is op hun totale ontwikkeling. Ik ontwikkel en verzorg onderwijs in een bovenschoolse plusklas. Ik begeleid deze (hoogbegaafde) jongeren, hun ouders en scholen als specialist hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist. Hoe kun je ze vanuit hun hoogbegaafdheid en KernTalenten verder helpen om goede, duurzame keuzes voor nu én de toekomst te maken? En hoe neem je ouders en eventueel school hierin mee? Mijn kennis over hoogbegaafdheid en KernTalenten combineer ik en zet ik in om de hoogbegaafde jongeren te ondersteunen bij en te begeleiden naar een prettige en succesvolle schooltijd. Zodat je passende keuzes kunt maken met een flinke dosis zelfinzicht om een gelukkige hoogbegaafde jongere te ZIJN. Leer je sterke KernTalenten kennen en daarop zal excelleren!

Nicol Heijmans:

  • Erkend KernTalentenanalist
  • Opleider - trainer ‘Train the Professional’ en ‘Masterclass KernTalenten en Hoogbegaafde Jongeren’ CoreTalents
  • Examinator CoreTalents
  • Adviesraad CoreTalents
  • Diploma Masterclasses: ‘KernTalenten en competenties m.b.t. teams’, ‘Individuele coaching’, ‘Gaming’, ‘KernTalenten en complexe combinaties’, ‘HSP-stress-burn/bore out’, ‘Leiderschap’ en ‘Recruiting, Search & Selectie’.
  • Specialist hoogbegaafdheid
  • Medeoprichter van Stichting SocratOss: bovenschoolse plusklas met een doorgaande leerlijn naar het voortgezet onderwijs

Wil je meer weten over KernTalenten?

KernTalentenanalist Nicol Heijmans

Recensie

Jongen, 17 jaar, 5 VWO, hoogbegaafd

De KernTalentenanalyse bij Nicol heb ik ervaren als een eye-opener: duidelijk in beeld gekregen wat ik nou eigenlijk wél kan. In de tijd voor het onderzoek worstelde ik daar nogal mee. Ik heb uiteindelijk verrassend veel van mezelf herkend, maar ook over mezelf geleerd, wat mij enorm heeft geholpen met het maken van een juiste studiekeuze. Aan de hand van het in beeld hebben van mijn sterke KernTalenten was het voor mij makkelijker de juiste studie te kiezen. En toch is het zo dat ik die keuze helemaal zelf heb gemaakt. Nicol deed dat niet voor mij. Ze hielp en gaf mij richting, vanuit mijn KernTalentenanalyse, naar een studie die bij me past. En ik heb er zin in.