Nicol Heijmans is bij CoreTalents voorzitter van de onderwijsgroep, voorzitter van de Adviesraad en trainer.

Wat zijn KernTalenten?

De KernTalentenanalyse is een methode om in kaart te brengen wat mensen graag willen doen. De methode (en het bedrijf ‘Coretalents’) is ontwikkeld door Danielle Krekels. In haar jarenlange werk als HRM-manager en recruiter constateerde zij dat alle mensen ‘speelvoorkeuren’ hebben. Daarbij gaat het om activiteiten die je als kind (tot ca. 12 jaar) vol overgave deed. Je hoefde er niet goed in te zijn. Belangrijk is dat je er plezier in had. Eigenlijk raak je dat plezier en die voorkeur nooit kwijt. Wél kun je als volwassene er ver van afdwalen, bijvoorbeeld omdat je andere, rationele keuzes hebt gemaakt.

23 KernTalenten, 3 gradaties

Ieder mens heeft 23 KernTalenten. KernTalenten zijn er in drie gradaties: sterk, half en klein. Je bent (of wordt) een gelukkig mens als je in het dagelijks leven (studie, werk) minstens 70% van je KernTalenten kunt benutten. Je overige sterke KernTalenten kun je misschien benutten in je vrije tijd.

Zoals gezegd: je hebt sterke, halve en kleine KernTalenten. Wat betreft je kleine KernTalenten is mijn advies: steek er zo min mogelijk energie in. Die liggen je niet zo en als je er dagelijks een beroep op doet kosten ze bergen energie. Richt je op het benutten van je sterke KernTalenten. Dat zal je energie geven en je succesvoller en gelukkiger maken.

 

Werkwijze

Een analyse van je KernTalenten begint met het (online) invullen van een vragenlijst. Ik stel je allerlei vragen over je jeugd (tot ca. twaalf jaar). Welke spellen speelde je graag? Die informatie zegt veel over jouw persoonlijkheid.

Eerst bekijk ik de resultaten van je vragenlijst. Tijdens een persoonlijke ontmoeting checken we nog een keer alle vragen en antwoorden. Vervolgens krijg je feedback over je constellatie. Wat zijn je sterke, halve en kleine KernTalenten? Tijdens een diepte-interview wordt dit alles gekoppeld aan je huidige situatie. We gaan na welke invloed je constellatie op je ontwikkeling heeft en/of heeft gehad. Hierin wordt ook besproken hoe dit je kan helpen om de keuzes te maken waar je voor staat en die eventueel komen gaan.

Deze hele sessie duur ongeveer drie uur.

Vervolgens verwerk ik alle informatie die je me hebt gegeven. Ik bundel mijn bevindingen in een uitgebreid verslag: de KernTalentenanalyse. Daarin lees je wat:

  • jouw aard is;
  • jouw potentieel is;
  • je intrinsieke motivatie is.

Een KernTalentenanalyse is een document voor het leven. Het is nadrukkelijk géén momentopname. Je KernTalenten heb – en hou – je voor de rest van je leven. Als je de analyse laat maken als je twintig bent, kun je er nog op teruggrijpen als je zestig bent!

Mijn advies: blijf in je studie en je werk dicht bij je KernTalenten. Doe dingen die je graag doet. Daar krijg je energie van en dat maakt je gelukkig(er)!

Wil je meer weten over KernTalenten en wat ze voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Nicol Heijmans is erkend KernTalentenanalist en heeft haar diploma behaald bij Coretalents met als resultaat: geslaagd met grote onderscheiding. Intussen heeft zij bij CoreTalents de Masterclasses KernTalenten en competenties m.b.t. teams, individuele coaching, gaming en complexe combinaties gevolgd en succesvol afgesloten.

Tevens is zij medeoprichter van Stichting SocratOss: een initiatief tot een bovenschools plusklas met een doorgaande leerlijn naar het voortgezet onderwijs voor hoogbegaafden.

logo Coretalents logo Socratoss

Voordelen KernTalentenanalyse:

  • Direct meer inzicht in je talenten
  • Betere beslissingen
  • Grip op je toekomst
  • Blauwdruk van je persoonlijkheid
  • Geluk in je leven

Recensie

Man, 51 jaar, communicatieadviseur, werkzoekende

Aanleiding KernTalentenanalyse: op een kruispunt van zijn leven m.b.t. werk/beroep

In mijn carrière heb ik veel verschillende functies gehad. Ik was steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en voelde een sterke behoefte voor persoonlijke ontwikkeling.

Een pauze in mijn loopbaan gaf me de tijd om eens goed na te denken over mijn volgende stap. Instinctief voelde ik wel dat ik ‘iets’ anders moest gaan doen maar ik had onvoldoende zicht op welke kant het op moest. Waar was ik van nature nou echt goed in?

De KernTalentenanalyse door Nicol Heijmans was een openbaring. Op vakkundige wijze legde ze onderlinge verbanden, waarbij ze steeds oog had voor het geheel van mijn talenten. Ze maakte me bewust van KernTalenten waarvan ik het bestaan niet wist of die ik in het verleden niet of nauwelijks had aangesproken.

Plotseling begreep ik waarom ik zo vaak van baan gewisseld ben. Voor een flink deel gaf de analyse me ook een goede onderbouwing van mijn gevoel.

Dankzij de expertise van Nicol als analist en haar heldere, persoonlijke toelichting op mijn KernTalenten weet ik nu wat ik moet gaan doen: ik ga op zoek naar datgene waarmee, of een omgeving creëren waarin ik mijn sterke KernTalenten ten volste kan inzetten. Als ik daar al aan denk krijg ik enorm veel energie.