Wie is Nicol Heijmans?

Ik werk vanuit bevlogenheid, enthousiasme, gedrevenheid en passie.

Als KernTalentenanalist doe ik dat sinds 2016. De jaren daarvoor zette ik me al met volle overtuiging in voor(hoogbegaafde) kinderen en jongeren in het onderwijs. Met 15 jaar ervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen en jongeren als medeoprichtster van Stichting SocratOss, moeder van 3 hoogbegaafde kinderen en zelf hoogbegaafd, weet ik als geen ander dat het zijnsluik van hoogbegaafden enorm van invloed is op hun totale ontwikkeling. Ik ontwikkel en verzorg onderwijs in een bovenschoolse plusklas. Ik begeleid deze (hoogbegaafde) jongeren, hun ouders en scholen als specialist hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist. Hoe kun je ze vanuit hun hoogbegaafdheid en KernTalenten verder helpen om goede keuzes voor nu én de toekomst te maken? En hoe neb je ouders en eventueel school hierin mee?

Door het boek ‘Beken(d) talent’ van Danielle Krekels (mijn grootste inspirator en motivator) kwam ik in aanraking met KernTalenten. Het had me direct te pakken. Dit kon ik gaan gebruiken voor de jongeren, dit zou ze gaan helpen om betere, passende profiel- en studiekeuzes te maken én vooral een positiever zelfbeeld te krijgen. Het besluit was genomen, ik ging de opleiding volgen tot KernTalentenanalist in België. Vanaf het eerste uur dat ik opgeleid werd was ik enthousiast en raakte bevlogen. Vol overgave heb ik de opleiding gevolgd en mijn diploma Erkend KernTalentenanalist in ontvangst mogen nben in Antwerpen.

De KernTalentenmethodiek zou niet alleen ‘mijn’ hoogbegaafde jongeren gaan helpen, maar ook mijzelf. Door mijn KernTalenten te kennen wist ik hoe ik als KernTalentenanalist aan de slag wilde. Het enthousiasme was er al, de bevlogenheid nam toe, met passie dook ik in de KernTalentenmethodiek met als gevolg dat ik in een flow terecht kwam. Door met KernTalenten en KernTalentenanalyses bezig te zijn voelt mijn werk niet als werk, maar als een betaalde hobby.

Als KernTalentenanalist blijft mijn hart uitgaan naar (hoogbegaafde) jongeren. Voor hen wil ik me in blijven zetten en ze een duwtje in de goede richting geven bij studie- en profielkeuzes. Ze versterken in hun kunnen, willen én zijn, ze hierdoor meer zelfinzicht geven waardoor het welbevinden toenebt. Wetende dat ze het verkregen KernTalentenanalyseverslag hun leven lang erop na kunnen slaan, voor welke keuze ze ook staan.

Intussen werk ik als KernTalentenanalist al lang niet meer alleen voor (hoogbegaafde) jongeren. Ik analyseer ook volwassenen die op een kruispunt staan van hun leven. Dit kan te maken hebben met hun loopbaan/carrière, burn out/bore out of de vraag ‘Is dit het nou, wil ik dit nog jaren doen, wat als.....?’. Samen gaan we op zoek naar de angel die pijn doet. We bekijken vanuit de KernTalentenanalyse wat passend is voor de toekomst.

Zoals hierboven al staat, de flow was er en is er nog steeds. Op alle vlakken houd ik me bezig met KernTalenten, het is mijn dagelijkse bezigheid. Gedreven analyseer ik, volg ik MasterClasses, spar ik met collega-analisten en ben ik geregeld te vinden bij CoreTalents in België. Als lid van de adviesraad mag ik me met de kwaliteit en inhoud van de KernTalentenmethodiek bezighouden en analisten in opleiding examineren. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik inmiddels KernTalentenanalisten in Nederland opleid en masterclasses geef. Ik mag mijn enthousiasme en bevlogenheid als trainer/opleider doorgeven aan

KernTalentenanalisten in spé. Hoe mooi en geweldig is dat?! Van gegrepen door, naar enthousiast/gedreven/bevlogen/passie en in een flow terecht gekomen.

Nicol Heijmans:

  • Erkend KernTalentenanalist
  • Opleider - trainer ‘Train the Professional’ en ‘Masterclass KernTalenten en Hoogbegaafde Jongeren’ CoreTalents
  • Examinator CoreTalents
  • Adviesraad CoreTalents
  • Diploma Masterclasses: ‘KernTalenten en competenties m.b.t. teams’, ‘Individuele coaching’, ‘Gaming’, ‘KernTalenten en complexe combinaties’, ‘HSP-stress-burn/bore out’, ‘Leiderschap’ en ‘Recruiting, Search & Selectie’.
  • Specialist hoogbegaafdheid
  • Medeoprichter van Stichting SocratOss: bovenschoolse plusklas met een doorgaande leerlijn naar het voortgezet onderwijs
KernTalentenanalist Nicol Heijmans

Recensie

Jongen, 22 jaar, student Pabo

Aanleiding KernTalentenanalyse: op zoek naar wat zijn krachten en/of valkuilen zijn

Tijdens de KernTalentenanalyse werd ik volledig op mijn gemak gesteld. In een veilige sfeer durfde ik veel te vertellen over de interesses uit mijn kindertijd. Ik had nooit verwacht dat daar zo veel informatie uit kon worden gehaald. Toch herkende ik me in alles wat er in het gesprek terug werd gegeven en dacht vaak: “zie je wel dat ik dat kan”.

De dagen na de analyse bleven de resultaten door mijn hoofd spoken. Met de benoeming van de KernTalenten die voor mij sterk waren of juist niet, en vooral de erg duidelijke mondelinge onderbouwing en toelichting daarvan, begon ik bewust na te denken over de keuzes die ik tot nu toe gemaakt heb op het gebied van hobby’s, opleiding en werk.

Nu nog pak ik regelmatig het verslag erbij dat een soort blauwdruk van mijzelf is. Tijdens projecten in mijn studie zet ik bewust in op mijn KernTalenten en kijk ik aan de hand van het verslag wat ik beter wel en niet kan doen, op welke manier en waarom. Dit zorgt ervoor dat ik gemotiveerder ben en minder snel tegen de lamp loop.

Het verslag is een tijdloze handleiding die ik er mijn leven lang nog vaak bij zal pakken als ik belangrijke keuzes moet maken.